Novinky o hrách

14.7.2022

Vyšly Šifry Emila Holuba!

Kam se vypravit letos v létě? Moře, exotika, nečekaná setkání… S Cryptomanií můžete třeba hned do Afriky. Vážně. Nekecáme. A k výletu na černý kontinent přidáme i kapku cestování časem. Bereme vás totiž na výpravu, která proběhla před celými 150 lety. Vaším průvodcem bude samotný doktor Emil Holub.

Vyšly Šifry Emila Holuba!

Cestovní odbor naší firmy vám doručí celý africký zážitek zabalený do úhledné krabičky. Otevírejte ji opatrně, ukrývá divoká zvířata, mezi nimi nějakou tu šelmu. Také to správné expediční vybavení a poctivou dávku dvouhodinové šifrovací zábavy.

Už se těšíte? Pojďte si zahrát. Při přípravě dobrodružné cesty jsme spojili síly se společností Dino Toys. A díky této spolupráci právě vychází první hra ze série ŠIFRY. Užijí si ji jak hraví dospělí, tak rodina s lehce odrostlejšími dětmi (cca od 10 let).

Jak jste se již dočetli, jedná se o domácí šifrovací hru s devíti herními úkoly s tematikou oslavující genialitu a um českého badatele Emila Holuba, konkrétně popisující fiktivní události, které zapadají do období jeho druhé africké cesty. I přesto, že jde o smyšlený příběh, většina informací ve hře je postaven na reálných faktech. Když si zahrajete, můžete v klidu na Holuba udělat referát do školy nebo být za hvězdu nejbližšího intelektuálního večírku.

Chuť objevovat, prošlapávat neprobádané cesty, využít nápady všech členů týmu i neutuchající motivaci k vítězství, když se zrovna nedaří. Přesně to potřebuje nejen cestovatel, ale i vy k úspěšnému dokončení hry.

Hra je řízena novou verzí webového herního systému Cryptomania. Ten vám převypráví příběh, poskytne část zadání (například v audio podobě) nebo nabídne nápovědy k úkolům. A na konci se můžete podívat, jak si váš tým vedl ve srovnání s dalšími hráči.

Šifry Emila Holuba jsou první z nové řady her, které vytváříme ve spolupráci s Dino Toys. A už teď můžeme prozradit, že po prázdninách se můžete těšit na druhou hru – Šifry hradu Zvíkova.

Rodinná hra na doma
Hra je dostupná v češtině.

Šifry
Emila Holuba

Šifry Emila Holuba Rodinná hra na doma

Desková šifrovací hra ve které se přidáte k dobrodružné výpravě do nitra Afriky.

Mohlo by vás zajímat…
Vydejte se v naší nové hře pro školy do starého Řecka
Vydejte se v naší nové hře pro školy do starého Řecka

Přinášíme druhou sadu nápaditých šifer pro žáky druhého stupně ZŠ. Úkoly učitelky Bájné se věnují řeckým bájím a pověstem a reáliím starověkého světa. Hra v 8 šifrách zprostředkuje svět bohů, demokracie nebo římských čísel.

Svatební šifrovačka od Cryptomania
Svatební šifrovačka od Cryptomania

Šifrování na svatbě? Proč? Správná otázka! Kdo by chtěl na svatbě zbytečně přemýšlet a příliš zaměstnávat mozek, že? Svatba má být časem radosti a bujaré zábavy. Možná vás to překvapí, ale šifry Cryptomania do této představy zcela zapadají. Těšte se na týmové úkoly plné svatební tematiky. Vše navíc podáno s osvěžující nadsázkou.

Ředitelé a učitelé pozor! Zpestřete si přípravný týden!
Ředitelé a učitelé pozor! Zpestřete si přípravný týden!

Dostali jsme hned několik poptávek na hru v přípravném týdnu. A rozhodli jsme se jít společnému štěstí naproti. Šifry milujeme a jsme opravdu rádi, když si chtějí luštěním těch našich, zpestřit svůj společný čas právě učitelé. Zároveň jsou často běžné náklady na realizaci hry mimo možnosti škol. A to se tímto mění.