Novinky o hrách

3.10.2022

Kulatá a červená stopa

Je to tady. Už to můžeme prozradit. Na Vánoce připravujeme zbrusu novou detektivní šifrovací hru z naší dílny. Opět jsme ji oblékli do originálního příběhu a ozdobili šiframi. Vydáte se spolu s detektivy londýnského Scotland Yardu vyřešit Případ jablka sváru?

Kulatá a červená stopa

Ale buďme konkrétní. Hra vás zavede do současného Londýna, který už možná není tak tajuplný jako ten Sherlockův v 19. století, ale i tak zde stále rozplétají klubka příběhů detektivové slavného Scotland Yardu. Tedy dnes Metropolitan Police Service. Některé případy jsou banální, jiné velice závažné a pak takové jako je Jablko sváru. Alespoň tak si ho ve svých myšlenkách pojmenoval detektiv Smith.

A případ? Zatím mu chybí oběť, motiv i pachatelé. Zatím je tu pouze červené jablko a novinový článek. Snad můžeme prozradit, že na konci nebude nic menšího než vražda. Zapomenutá. Alespoň prozatím.

Naše nová hra se narodila letos v létě. Právě nyní prochází testováním a dostává svou finální grafickou podobu.

Hrát budete moci poprvé na Štědrý večer, ale stejně jako na Ježíška, těšit se na ni můžete už nyní.

Pozor! Hru budeme rozesílat (či herní materiály bude možné stáhnout) v průběhu prosince. První možnost hru odehrát bude 24. 12. 2022 od 20 hod.

Chcete naši novinku?
Lehká hra na doma
Hra je dostupná v češtině. Game is also available in English.

Případ
jablka sváru

Případ jablka sváru Lehká hra na doma

Záhadný vzkaz a jablko zanechané na vrátnici. Kam vás pátrání dovede?

Mohlo by vás zajímat…
Vydejte se v naší nové hře pro školy do starého Řecka
Vydejte se v naší nové hře pro školy do starého Řecka

Přinášíme druhou sadu nápaditých šifer pro žáky druhého stupně ZŠ. Úkoly učitelky Bájné se věnují řeckým bájím a pověstem a reáliím starověkého světa. Hra v 8 šifrách zprostředkuje svět bohů, demokracie nebo římských čísel.

Svatební šifrovačka od Cryptomania
Svatební šifrovačka od Cryptomania

Šifrování na svatbě? Proč? Správná otázka! Kdo by chtěl na svatbě zbytečně přemýšlet a příliš zaměstnávat mozek, že? Svatba má být časem radosti a bujaré zábavy. Možná vás to překvapí, ale šifry Cryptomania do této představy zcela zapadají. Těšte se na týmové úkoly plné svatební tematiky. Vše navíc podáno s osvěžující nadsázkou.

Ředitelé a učitelé pozor! Zpestřete si přípravný týden!
Ředitelé a učitelé pozor! Zpestřete si přípravný týden!

Dostali jsme hned několik poptávek na hru v přípravném týdnu. A rozhodli jsme se jít společnému štěstí naproti. Šifry milujeme a jsme opravdu rádi, když si chtějí luštěním těch našich, zpestřit svůj společný čas právě učitelé. Zároveň jsou často běžné náklady na realizaci hry mimo možnosti škol. A to se tímto mění.